Yayınevleri ve Kişisel Eleştiriler
Aman bana Ötüken demeyin. Sadece Cengiz Aytmatov nedeniyle okuyacağım bir yayınevi. Hugo'ya yaptıkları densizligi ömrüm boyunca unutmam. Bir de April Yayınları var. Çok kitaplarını okumadım ama Adam Fawer'dan bildiğim kadarıyla güzel baskı ve çeviri yapıyorlar.
Aklıma gelen bir Yakamoz var. Kimi kitapları güzel iken çeviri olarak kimi kötü "uygun fiyatlı" kategorisinde bulunuyorlar.
Gün Işığı Kitaplığı var ki henüz denemedim. Dedalus var, onu da henüz denemedim.
bana kalırsa kurtulamayacağız da. bardağa dolu tarafından bakalım onlarda olmasa kimleri alıp yerden yere vuracağız. :)
Peyami Safa da onlarda ama...
@ghostonline ah evet onu unutmuşum
@Zoya April öyle bir cümleyle yorum yapılacak bir yayınevi değil bence :) @umurozcandan inceleme bekliyorum.
Ayrıca yakamoz okuduysanız Sonsuz Yayınevindende kitap okumuşsunuzdur. Onunla ilgilide yorum alabilir miyiz? Tabi okuduysanız @Zoya
Yahu evet bu dedalus köpek kalbi'ni bastı. Gerçi onun ilk baskısı eksik bir çeviriydi, sonraki baskılar nasıl acaba?
@zoya aprıl'ı üste taşırıım ama çeviriler konusun da vasatın üstüne çıkamadılar diyebilirim. yalnız adam fawer'dan çok güzel para kazandılar.
yakamozu kesinlikle ucuz etin yahnicilerinden ucuzlar ve iyi değiller doğru orantılı gidiyorlar. bir kaç istisnai yazarı dışında ele alınıp da aha bu diyebileceğim bir şeyleri yok.
@shadywessa okudum okudum eh işte kategorisindeler; yani o paraya ortalama bir edit. hatalar mevcut ama tolere edilebilir gibi. Yazı puntosu çok iyi, rahat okunuyor. Baskı biraz nasıl desem, ozensiz gibi. Yani sanki gençlere-cocuklara yönelik böyle easy read çıkarıyorlarmış da o yüzden büyük puntolu ve ortalama baskılı yapıyorlarmis gibi.
April ile çok tecrübem yok o yüzden tek cümle kurdum :))
Yabancı Yayınları:
James Bowen, Jamie Mcguire ile ayakta duran sadece 17 adet kitap basan orta seviyenin biraz üstü kitap çıkartan bir yayınevi. Yıllardır yerlerinde sayıyorlar. Biraz ileriyi görmeleri lazım. 2 yazarla yürümez bu iş. Çeviri iyi kitaplar iyi ancak daha çok kitap çıkarmaları gerek.
Aklıma gelen bu yayınevi ile ilgili şu anlık bunlar :)
E Yayınları deneyen var mı? Ve pek tabii ki Notos? Payel ve Versus da var ama bunları hiç denemedim.
Ben çok kitabını okudum. Bence pahalı kitapları ama kaliteli. Kelebek, Banko, Baba, Boyalı Kuş, Şibuminin çevileri hoşuma gitmişti. Tabi ufak tefek imla hataları var. Ancak saygın bir yeri oldugu kanaatindeyim.
E Yayınları biraz eskide kaldı. Remzi, Varlık falan zamanının yayınevi. Oldukça önemli kitaplar bastılar zamanında, ama şimdi ne durumdalar bilmiyorum. Notos da sanırın Enver Ercan ekibinin. Varlık'tan gelmeler. Dergi epey iyi ve uzun soluklu oldu. Ekipleri işlerini seven adamlar, şiir basan yan yayınevleri de var.
Trevanian kitaplarını okumuştum E yayınlarından. Favori yazarlarımdandır. Memnun kalmıştım doğrusu.
@zoya e yayınları = trevanian bende yeri özel. ama çeviri -40 :) üste taşırım bu arada üste taşınacak imge,e,aprıl,everest oldu sanırım.
@shadywessa; sanırım bu yayın evinde burda bahsetmek istemediğim. siyasi ve brokratik sıkıntılar vardı.
@umurozcan İskele? :) arkadasları uyarmak lazım bence :)
@shadywessa iskeleyi yazmamışmıyım allahım en keyifli yerini es geçmişim baksana yarın akşam bütün iş stresini atıcam desene :)
Çoluk çocuk yayınevlerini saymazsak bu yayınevleri hakkında bir şeyler yazılmayi hakediyor @umurozcan onları da eklesek güzel olur.
Bir de Yurt Kitap Yayın var. Alamut serisi ve başka tarihi romanlar basıyorlar sanırım.
@umurozcan Yalnız içinden ne geliyosa yaz elini korkak alıştırma :) aslında bu yayın evleri tavsiyeleri ile ilgili kitap bile çıkartılır bi düşün sen iyi bir arastırmadan sonra çalışmalara başlamalı :)
@zoya kafam da sizin desteiğinizle açılıp kapanan irili ufaklı tüm yayın evlerini yazmak var. siz baya eklediniz zaten iş bunları toparlamakta biraz daha biriksin diye beklicem sonra tek tek girmeye başlayacağım.
