- 1
- 2
Borges Üzerine
@jivago bir düzletme yapayım. Chestorton'un tükçe'ye ikiden fazla kitabı çevrilmiş durumda. Bay perşembe, Peder Brown öyküleri ve birkaç tane daha var.
@laplace1234 ismin tamamını aratınca idefix in bize oyununa geldik.Diğer kitaplarını indexlemedi.Düzeltme için teşekkürler...
Jivago
bakalım barbaros hocam buna ne diyecek?
@redsterling yaw Barbaros avukattır ancak ölmüş insanların dava vekilliğine soyunmasın şimdi.Nacizane yorumlarım bunlar.Borges okuyanlar esas takdiri kendi okuma listelerini belirlerken yapacaklardır.
Borges okuyun ancak okumadan önce aman ha öyle ütopik varsayımlarla başlamayın dedik bu kadar.Yoksa kapitalist ve antikapitalist dünya edebiyat çevresi gereken kararları vermiştir biz dünya ya gelmeden.
@Jivago, bu senin yorumun:) Ben kurmacayla oynayanlara bayılıyorum ve Borges bunun şahını yapmış...Tabiidir ki bunlar öznel kanaatlerimiz ve yorumlarımız. Amma ve lakin hafife de alınmasın, Pierre Menard veya Tlön, Uqbar, Orbis,Tertius misali öyküleri de değme babayiğit yazamaz. Ben ilaveten Borges'i bir eleştirmen-yorumcu olarak da önemsiyorum ve bilhassa Öteki Soruşturmalar, Yedi Gece gibi kitaplarından beslenmişimdir. Saygılar:)
valla ben ütopik varsayımlarla başladım :/
Arkasında bir oda kadar kitap devirmiş, 3 cümlesinden birinde borges lafı geçen, profil resmini bile borges resmi koyan birinin tavsiyesine okurken insan, haliyle böyle büyük beklentilere gidiyor
@Jivago, maksat mühim bir yazara dikkat çekmek idi ve hasıl oldu:)
@redsterling, @Jivago çaktırmamaya gayret etse de bizi suya götürür susuz getirir bu konularda...İlm-i Felsefe tahsil ettiğinden mütevellit kavramsal çerçevesi sağlamdır ve edebi malumatı da zengindir. Onu kışkırtıyorum ki yazsın o müthiş mecazlar içeren yorumlarını da biz de nasiplenelim:)
- 1
- 2
