Kitap Yorumları
Merhaba arkadaşlar.
Malum sitemizde kitaplar hakkında yorum bölümü yok. Bu konu başlığı altında okuduğum kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım. Sizlerde okuduğunuz kitap hakkında çok uzun olmamak kaydı ile düşüncelerinizi yazın. Hem kitabın ufak bir tanıtımı olur hem de okumayı düşünen arkadaşlarımız kitap hakkında bir fikir edinirler. Hatta not bile verebilirsiniz.
(10 üzerinden)
Son okuduğum kitap: Marslı – Andy Weir
Notum: 7
Yakın bir gelecekte Mars'ta mahsur kalan bir astronotun, çok kısıtlı kaynak ve imkanlara rağmen, bilgi ve becerileri ile hayatta kalma çabasını anlatan sürükleyici bir bilim-kurgu romanı.
Epey gerçekçi bulduğum bulduğum bu kitabı okurken, değişik bilimsel konular hakkında pek çok şey öğreneceğiniz kesin. Bir bilim-kurgu kitabı olarak felsefi yönü zayıf kalmış. Tavsiye eder miyim? EVET
Goodreads'i aktif kullanıyorum ben, kullananlar varsa ukitap grubu kurulsun orası daha efektif bu işler için. Tabii 5 yıldız olması zora sokuyor insanı.
- Neyse boş geçmeyelim.
Kafamda Bir Tuhaflık - Orhan Pamuk
İstanbul özelinde bir şehrin kırk yıllık değişimini muazzam ortaya koymuş. Özellikle geçmişten günümüze değişen sosyal hayat, siyasi kavgalar ana hikayenin etrafında çok güzel şekilde işlenmişti.
Çok karakterli çok renkli bir roman.
bu bölüm faydalı olmuş, tşkler:)
:)Sevdim burayı:))
En son Bıçak sırtı-Philip k.Dick okudum.Anroid elektrikli koyun düşler mi kitabının Kavram yayınlarından çıkmış versiyonu:)) 9/10 puanımda.Cidden bu kitaplarını okuya okuya Pkd olup çıkıyorum.şimdi de Ubik okuyorum bakalım o nasıl olacak.
Koşmasaydım yazamazdım Haruki Murakami nin deneme türünde yazılmış otobiyografisi.İnsana koşma şevki veriyor ama ben okurken sıkıldım. 7/10 puanım
Benden Selam Söyle Anadolu'ya --- Dido Sotiriyu --- Can Yayınları
Türk-Yunan ilişkilerine bakışımda değişiklik olmasa da daha optimist bir bakış açısına sahip olmamda bu roman etkili oldu desem yeridir.Ege'de yaşayan ve Anadolu'nun öz evlatları olan Rumların Osmanlı'nın son dönemlerindeki karmaşa içinde önce Osmanlı ordusuna alınarak savaşmadan köylerde,çiftliklerde hizmet etmeye zorlanmaları,yol ve madenlerde insafsızca aç,bi-ilaç çalıştırılmaları ile başlayan yurt sürgünlüğü;Yunan ordusunun İzmir'e girmesi ile Yunan ordusuna katılmaları ile devam eder.Kahramanımız Manolis'in bu geçişlerde yaşadığı düşünsel ve siyasi yorumlar ilginçtir.
Dil yönünden oldukça akıcı olan roman,Anadolu'ya özgü kelimelerin kullanımı ile yazarın sizinle sıcak bir yakınlık kurmasını sağlarken;diyaloglar kısa ve vurucudur.
İştah açıcı bir kaç bölüm:'Ve sen… Kör Mehmet’in damadı. Hele sen! Neye öyle tiksinerek bakıyorssun yüzüme? Öldürdüm evet seni, ne olmuş! Ve işte ağlıyorum… Sen de öldürdün! Kardeşler, dostlar, hemşeriler… Koskoca bir kuşak, durup dururken katletti kendi kendini!..
Anayurduma selam söyle benden Kör Mehmet’in damadı! Benden selam söyle Anadolu’ya! Toprağını kanla suladık diye bize garezlenmesin! Ve kardeşi kardeşe kırdıran cellatların Allah bin belasını versin!'
Türk-Yunan ilişkilerini netten,kulaktan değil de yaşamış veya yaşadığına inandığımız kişilerin kalemlerinden okumak isteyenler için birebir.10 üzerinden 8 hakkıdır.
Bu sayfa üzerinde başkalarının okuduğu kitap üzerinde yorum yapacakmıyız bilmiyorum. Eğer yapmayacaksak bu mesajımı sileceğim.
@Jivago
Yorumu sildim. Bir gün karşılaşırsak tartışırız yüz yüze :)
@epichan Dostum kitap tarih araştırma kitabı değil elbette ve bu amaçla alıp okumak safdillik olur.Yorumumdan da bunu çıkaran olmamıştır sanırım.Her şeyin tarih araştırma kitaplarında yazdığını düşünenler vardır hala günümüzde ne kadar acı olsa da.Ancak tarihin saray soytarılığından,tarih yazarlığına yükselen kişiler tarafından yazılmadığını ispatlamak da zor olsa gerek.
Bu bölüm aynen buyurduğun gibi kitaplar üzerine yapılan subjektif yorumların tekrardan yorumlanması üzerine gelişmeyip de okuyanların anladığı kadarıyla düşüncelerini paylaşması üzerinden giderse daha etkili olur kanaatindeyim.
Tetikçi - Jean Patrick Manchette
Derin devlet hesabına çalışan bir kiralık katilin başından geçenler anlatılıyor. Kitapta zaman-mekan geçişleri çok belirsiz olduğundan bazen "bu adam buraya ne zaman geldi?" diye soruyorum. Zaman kaybı olarak gördüğüm bir kitap.Okumazsanız hiç kaybınız olmaz. İyi ki kitap ince. :) (152 sayfa)
Notum: 4/10
düblörün dilemması- Murat Menteş bence bu kitap dünya klasiklerine girmeli. O derece artık siz düşünün gerisini. Bir roman en fazla ne kadar olabilir ki dememeli alıp okumalı.
Yıkanmak İstemeyen Çocuklar Olalım/Ünsal Oskay
Frankfurt Okulu'nun ülkemizdeki temsilcisi diyebileceğimiz Oskay'ın bu kitabı muhtelif yazılarının derlemesi...Popüler kültürden tarihi meselelere, iletişim teorilerinden sosyolojik analizlere dek kalem oynatılmış...Oskay'ın yazılarında Marx, Adorno, Benjamin, Foucault, Tanpınar ve sair zevat defaatle arz-ı endam ediyor:)
Ufuk açıcı, literati olmaktan entelektüel olmaya giden yoldaki eşiği aşmada yardımcı olacak yazılar...
Glenn Meade - Son Tanık
Notum : 10/10
Tarihte Nazilerden sonra Saraybosna' da yapılan soykırımı ve bu soykırım sırasında kamplarda toplanılan insanların yaşadıklarını konu alan Son Tanık, bu kamptan canlı olarak tek kurtulan kişiyle birlikte gelişen olayları anlatıyor.
Glenn Meade' i seviyorum ama bu kitabın yeri bende çok bambaşka oldu diyebilirim :)
Bazı noktalarda baya baya şaşırttı beni
son okuduğum uzun zamandır hasretle beklediğim Tess'imin kitabı YÖRÜNGE idi..
ve her satırında heyecanı gerçekçiliği bitmedi.. bu kitap için uzun süre araştırma yapmış 1 seneye yakın eğitimlere de katıldım demişti yanlış hatırlamıyosam ve kesinlikle çok gerçekçi çok inandırıcı bi kitaptı film izler gibiydim ki neden bu kitabın filmini yapmamışlar çok merak ediyorum.. uzun zaman beklediğime değdi ulaşabilen herkes okusun derim bu kitabı ve 10 üzerinden 10luk diyebilirim.. Tess yazmış ya.. en beğendiğim kitabı oldu bu kesinlikle, henüz okumadıklarım olsada.. çok iyiydi.
@misamisa, yorumuna güvenerek Yörünge'yi epub olarak da olsa buldum. İlk fırsatta okuyacağım. Çok teşekkürler.
Bay Mercedes - Stephen KING
Bir King fanatiğiyim ve polisiye romanlarını da çok severim. Bay Mercedes deyim yerinde ise tam benlik bir kitap olmuş. Bitime 17 sayfa kala (412.sayfa oluyor) fazla gerilmekten kitaba biraz ara vermem gerekti. Şahane bir roman. Adrenalin bombası sanki. Gerilim dozu çok yüksekti. (herkeste aynı etkiyi yaratır mı? orasını bilemem) Sabırsızlıkla serinin ikinci sonra da üçüncü kitabını bekliyorum.
Notum tabii ki 10/10 :)
Çok hızlısın @muhibey :)
Kitap çıkalı ne kadar oldu ki
@muhibey pişman olmayacağından emin olabilirsin ben bir Tess sever olarak buna cidden bayıldım çünkü çok emek harcamış ve değmiş,, eğer Tessin tarzını seviyosan yörünge gerçekten iyi okuduktan sonrada umarım güzel yorumlarını sende buraya yazarsın
@askdyg, daha piyasaya çıkmadan sipariş vermiştim.:) 19 aralıkta çıktı, 20'sinde bana geldi.
@misamisa, okuyunca ben de yorumumu yazarım. Bakalım dediğiniz kadar var mı? :)
Yörünge - Tess Gerritsen
Çok sürükleyici, bilimsel yönü bir hayli fazla olan gerilim ve bilim-kurgu romanı. Andy Weir'in Marslı isimli romanını okuyanlar eminim bunu da çok beğenecekler. Heyecan ve gerilim baştan sona kadar üst düzeyde seyrediyor. Sonlara doğru gerilim iyice artıyor. Kitabın konusunu da çok beğendim.
Notum; 8/10
(@misamisa, yorumuna güvenerek okudum, ve çok beğendim. Teşekkür ederim.)
@muhibey rica ederim beğeniceni biliyodum, bu tarzı sevmeyen bile sürükleyici ve kaliteli kurguya kapilip gider diye düşünüyorum.. Tess yazmışsa tamamdır zaten:)