Toplu Şiirleri 2 1979 - 1998

Yazar
Gülten Akın
Yayınevi
Yapı Kredi Yayınları
Dil
Türkçe
Sayfa s.
304

"Şiir, insanla insan, insanla dünya arasındakini seçerek bir başka düzleme aktarır ve yeniden kurar. Bir özel dil olmakla birlikte şiir bir iletişim aracıdır. Nesnel dayanağı olan coşkulu bir söylemdir. Kimi kez doğru giden bir oktur. Yeniden düzenlenmesi gereken yaşama, dünyaya usla karşı çıkıştır. Başkaldırıdır."
-Gülten Akın-

Gülten Akın'ın Seyran Destanı (1979), İlahiler (1983), 42 Günün Şiirleri (1986), Sevda Kalıcıdır (1991, Halil Kocagöz Şiir Ödülü), Sonra işte Yaşlandım (1995) ve Sessiz Arka Bahçeler (1998, 1999 Antalya Altın Portakal Ödülü) kitaplarında yer alan şiirlerinin hepsi ikinci ciltte bir arada.

Sessizliğin dile getirilmesi gibi, inceliklerin beden kazanması gibi, anlatılamazın dile gelmesi gibi, rüzgarların mavi mavi esmesi gibi Gülten Akın ırmağında beslenen billur tadında dizeler, şiir tadıyla yaşamak için.
(Arka Kapak)


Hepsini Göster


Kitaba sahip olanları ve isteyenleri sadece UKitap üyeleri görebilir.