İnsan Ne ile Yaşar

Yazar
Lev Nikolayeviç Tolstoy
Çeviri
Celal Bence
Yayınevi
Birey Yayıncılık
Dil
Türkçe
Sayfa s.
111

"... Anladım ki; Allah insanları birbirinden ayrı ayrı değil, tek vücut halinde yaşamalarını istediğinden, her birine kendi ihtiyaçlarını değil, hepsi için gerekli olan şeyleri ilham ediyor.
Anladım ki; insanlar kendilerini düşünerek yaşıyor gibi görünse de, gerçekte onları yaşatan tek şey sevgidir. Kim severse Allah'a yaklaşır; Allah da, ona yaklaşır çünkü O sevgiyi yaratandır."

Leo Tolstoy (1828-1910); Hayatı büyük iniş çıkışlarla dolu olan Rus yazar, eserlerinde dindar bir kişilik sergiler.
Tolstoy'un kendisini ve Allah'ı arayışı bütün ömrü boyunca sürmüştür. O, ömrü boyunca anlaşılamadı. Sürdürdüğü burjuva hayatını terk etti. Etrafındaki hiç kimse; karısı bile onu anlayamadı. Seksen iki yaşındayken bir gece evden kaçtı ve İstanbul'a hareket etmek üzereyken, bir tren istasyonunda hayata gözlerini yumdu. Bazı rivayetlere göre, İstanbul'a gelişinin nedeni bütün hayatı boyunca sürdürdüğü hakikat arayışlarının bir sonucudur.
(Arka Kapak)


Kitaba sahip olanları ve isteyenleri sadece UKitap üyeleri görebilir.