Bütün Şiirlerim İkinci Kitap

Yazar
Özdemir İnce
Yayınevi
Adam Yayınları
Dil
Türkçe
Sayfa s.
389

Kentler
Yedi Deryalar Geçsen
Siyasetname
Hayat Bilgisi
Zorba ve Ozan

"Nazım Hikmet'in dilinde yazıyor. Ama çok farklı. Anlatıyor ve taşıyor, gidiyor ve geri dönüyor ve bize havanın soğuduğu gibi ısındığını söylüyor, ayrıntılar yer değiştiriyor ve şiir bir evrensel şarkı olarak yükseliyor. Yayık ayranı. Yani ağızda yazma mutluluğunun tadı."
- Henri Deluy-
(Revolution, 14.10.1983)

"Özdemir İnce'nin, gelecekteki yeniye bırakacakları, Türk şiiri ve şiir kuramı bakımından çok önemlidir. [...]
Özdemir İnce'nin şiirindeki yeninin değeri, o şiirin 'yeni coşkusu'ndan çok, 'yeni bilinci' taşımasından kaynaklanmaktadır."
- Vecibi Timuroğlu-
("Yeni Üzerine", Adam Sanat, Aralık 2001)

Özdemir İnce'nin Bütün Şiirleri'nin İkinci Kitap'ını oluşturan bu ciltte şairin basım yıllarına göre şu kitapları yer almaktadır: Kentler (1981), Yedi Deryalar Geçsen (1983), Siyasetname (1984), Hayat Bilgisi (1986), Zorba ve Ozan (1987).
(Arka Kapak)


Kitaba sahip olanları ve isteyenleri sadece UKitap üyeleri görebilir.